Ingredienser
1 kylling
½ liter hønsebouillon
lidt smør
Marinade:
1 tsk. allehånde
1 knivspids muskatnød
½ tsk. chilipulver
1 fintrevet skalotteløg
1 tsk. knuste peberkorn
1 tsk. tørret timian
lidt citronsaft
2 hokaido græskar
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
saft af 1 citron
2 spsk. olivenolie
dild
portobello svampe
2 røde peberfrugter, bagte og flåede
1 bakke med feld salat
Fremgangsmåde
Start med marinaden og knus det hele godt sammen, evt. i en foodprocessor eller morter. Gnid derefter kyllingen med denne marinade over det hele. Kyllingen kan evt. skæres ud i mindre stykker og vendes i marinaden. Lad den trække et stykke tid.
Brun den herefter godt af over det hele i ca. 10-15 minutter. Hæld hønsefond ved og kom låg over gryden. Lad den koge mør i ca. 40 minutter, fjern låget og indkog væsken kraftigt. Pisk smør i og juster med lidt citronsaft. Krydr med salt og peber.
Skræl græskarrene og skær dem i grove stykker. Kom dem i en fad med hvidløg, løg, citronsaft, olie og dild. Krydr med groft salt og friskkværnet peber. Vend det hele sammen, dæk med stanniol og kom det i en 160 grader varm ovn i 20 minutter.
Portobellosvampe:
Kom lidt olie på en pande og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Sæt svampene på panden med skallen nedad, krydr med salt og friskkværnet peber og steg dem møre.
Skær peberfrugterne i grove stykker og kom dem i en skål med salt og tyndtskårne løgringe. krydr med groft salt og friskkværnet peber, fordel derefter fyldet og kom det ovenpå svampene.